Αλέξης Σαββόπουλος

Εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης

Μετρώντας πλέον αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει την ευκαιρία και την υποχρέωση παράλληλα να προχωρήσει σε 3-4 κινήσεις που θα εξαλείψουν την ανησυχία.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Καθώς συμπληρώνεται οσονούπω ένας μήνας από την κάλυψη του ΜΚ της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν θα έλεγε κανείς ότι τα πράγματα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης κινούνται με… ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αντιθέτως η κίνηση περισσότερο θυμίζει… χελώνα, σε σημείο που να έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι τα προβλήματα στις παράλληλες οικονομικές δραστηριότητες του Θόδωρου Καρυπίδη αναπόφευκτα αγγίζουν και τον Άρη. Τουλάχιστον μέχρι να βρει μια λύση ή να αποκτήσει την διαχείριση των χρημάτων που έβαλε στην ΑΜΚ για να διευκολύνει την καθημερινότητα στην κιτρινόμαυρη εταιρία.

Όλο αυτό έχει άμεσες παρενέργειες στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού που υλοποιείται με προβλήματα. Σε πέντε μέρες ο Άρης μπαίνει στο γήπεδο για να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν και έχει τέσσερις σίγουρους παίκτες με συμβόλαιο και άλλους 5-6 στον προθάλαμο που περιμένουν να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται για να υπογράψουν. Είναι προφανές ότι όλο αυτό δεν εμπεδώνει και κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης μεταξύ της διοίκησης και του κόσμου της ομάδας που παρακολουθεί με αμηχανία τις εξελίξεις. Όχι απαραίτητα με κακές προθέσεις απέναντι στον άνθρωπο που έχει βάλει πάνω από 2εκ μέσα σε ένα χρόνο, αλλά σίγουρα με μεγαλύτερες απαιτήσεις και προσδοκίες. Θα περίμενε μέσα στον μήνα που μεσολάβησε να έχουν τρέξει περισσότερα πράγματα σε όλα τα επίπεδα και να είναι έτοιμος ο νέος ιδιοκτήτης να αντιμετωπίσει τυχόν… αβαρίες στις δουλειές του.

Στην πιο άβολη θέση από όλους βρίσκεται ο Νίκος Αναστόπουλος που δυσκολεύεται να συμπληρώσει το ρόστερ, έχοντας να αντιμετωπίσει σιγά-σιγά και την πίεση του χρόνου. Παίκτες ασφαλώς υπάρχουν, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις να έρθουν στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο 58χρονος τεχνικός θα ήθελε σε δέκα μέρες που θα ετοιμάζεται για Καρπενήσι να έχει το 80% των παικτών μαζί του και να του λείπουν κάποια τελευταία γρανάζια που θα προστεθούν τον Αύγουστο, τον μήνα που πάντα προκύπτουν ευκαιρίες. Σαν να μην φτάνει αυτό, υπάρχει και αυτή η… περίεργη σχέση με τον γάλλο μάνατζερ Λοράν Ντεσό που προτείνει παίκτες τους οποίους τους απορρίπτει ο Αναστόπουλος αλλά και όσους ξεχωρίζει, έχουν κασέ απαγορευτικό για τη Football League.

Μετρώντας πλέον αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει την ευκαιρία και την υποχρέωση παράλληλα να προχωρήσει σε 3-4 κινήσεις που θα εξαλείψουν την ανησυχία. Να τελειώσει με τις ανανεώσεις και τα περσινές οφειλές (με πρώην και νυν) εμπεδώνοντας και μια οικονομική ασφάλεια στα αποδυτήρια για όλη τη σεζόν, να φτιάξει μια ομάδα που θα εμπνέει σιγουριά ανόδου (στο βαθμό που κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πριν καν αρχίσουν οι αγώνες), προσθέτοντας και 2-3 ποδοσφαιριστές κράχτες για τα διαρκείας, να… καθαρίσει την μπουγάδα με την αδειοδότηση της νέας ΠΑΕ αφού έχει πάρει πάνω του το θέμα, να έχει το νου του στην εκκαθάριση, αφού μετά την τροποποίηση στον ΚΑΠ δεν νιώθει την πίεση του χρόνου πλέον. Έχοντας ξεμπερδέψει με τα βασικά, να αρχίσει να δουλεύει πάνω στην οργάνωση της νέας ΠΑΕ. Δεν είναι και λίγα αυτά που καλείται να διεκπεραιώσει αλλά είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού που λέγεται Άρης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x